Hlavní navigace

Jablotron má v Praze nový showroom, ukazuje zde i videoverifikační IP kamery v praxi

22. 11. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Channelworld
Videoverifikační IP kamery propojení s alarmem si nyní montážní partneři i zákazníci mohou naživo vyzkoušet v shorwoomu společnosti Jablotron v pražských Holešovicích.

Společnost Jablotron představila na tiskové konferenci v nově otevřeném pražském showroomu videoverifikační IP kamery, které jsou nativně propojené s alarmem Jablotron 100. Při poplašné události tak uživatele informují a pošlou minutový záznam toho, co se dělo před poplachem i bezprostředně po něm. Instalace i ovládání jsou zajištěny skrze mobilní aplikací pro Android i iOS.

Dvě nové videoverifikační kamery využívají hardware Hikvision a kvůli snadné integraci software Jablotronu (do systému Jablotronu tak nelze zapojit kamery Hikvision a naopak). IP kamery JI-111C v provedení dome (cena 4 410 Kč bez DPH) a JI-112C v provedení bullet (cena 5 150 Kč bez DPH) mají čip s rozlišením 2Mpx, úhel záběru až 90° a 115°, IR přísvit 30 až 50 m, PoE napájení a splňují krytí odolnosti IP67.

Jak z výše uvedeného vyplývá, videokoverifikační kamery je nutné využít se zabezpečovacím systémem Jablotron 100. Detektory, čidla či kamery monitorují situaci v hlídaných prostorách a v reálném čase poskytují majiteli informace formou SMS notifikací nebo pomocí chytré aplikace MyJablotron. Celý systém je podle výrobce vhodný jak pro zabezpečení domácností, tak firemních sídel.

Napojení do cloudu

Konfigurace, ovládání kamer (a systému) a přenos záznamu zajišťuje cloud Jablotronu, přes který je systém propojený s mobilní aplikací (MyJablotron pro uživatele, MyCompany pro montážní firmy). Přenosy dat jsou šifrované a podle Davida Beneše, výkonného ředitele společnosti připravené na účinnost nařízení o ochraně osobních údajů.

Kamery přináší tři funkce: videosekvenci, záznam a livestream (živý přenos). Videosekvence poskytuje minutový záběr, složený ze třiceti vteřin monitorovaného místa před a po vyvolání poplachu, odjištění objektu apod. jak pro účely uživatele, tak případně pultu centralizované ochrany (PCO). Sekvence se automaticky mažou, nejdéle po 30 dnech.

 Showroom Jablotronu v Praze

Nadstavbovou, placenou službou je videozáznam, kdy majitel získá možnost nahlédnutí do nahrávané historie za poslední tři (180 Kč za měsíc) nebo sedm dní (250 Kč za měsíc). Všechny případné události jsou přitom vyznačené na časové ose záznamu.

Funkce livestream nabízí živý náhled monitorovaného místa. To vše v HD nebo FullHD kvalitě, která se volí při instalaci kamery (lze následně změnit).

Snadné rozšíření byznysu pro partnery

David Beneš na tiskové konferenci předvedl instalaci kamery. Při instalaci údajně stačí zapojit kameru do sítě (případně na 12V napájení), přes níž se sama připojí do cloudu Jablotronu pro další konfiguraci. Tu udělá montážní firma přes aplikaci MyCompany. Montér kameru nejprve detekuje v aplikaci skrze QR kód a pak jednoduchými přepínači volí zapnutí/vypnutí funkcí a nastavuje parametry. Přes mobil může současně vidět živě streamovaný obraz pro zvolení správního uchycení v místnosti.

Mobilní aplikace JablotronJedním stiskem v aplikaci může montér také spárovat kameru s PCO. Obdobně přepínacím tlačítkem nastavuje akce, které mají vyvolat záznam (otevření/zamknutí dveří, spuštění poplachu apod.).

David Beneš zdůraznil, že montážní společnost nepotřebuje speciální znalosti síťového prostředí, ani se nemusí zabývat konfigurací routeru či switche. Současně je upozorněna vždy, když dojde z nějakého důvodu k přerušení spojení/záznamu z kamery, a může tak včas reagovat a zjistit, kde vznikl problém.

Channelworld_ozveny

Je samozřejmě nutné počítat s tím, že v okamžiku, kdy u zákazníka vypadne konektivita, ztratí se možnost datového přenosu do cloudu Jablotronu. Instalační firma to může řešit záložním mobilním připojením routeru.

Zdroj: Jablotron, ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?