Hlavní navigace

Intel představil nové procesory, úložiště a iniciativy pro cloud a SDI

2. 4. 2016
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Intel
Společnost oznámila nové 14nm procesory Intel Xeon, čtyři řady nových SSD, nový cloudový program a uzavření řady nových partnerství.

Společnost Intel oznámila řadu nových technologií, investic i strategických partnerství zaměřených na rychlejší uvádění agilních a škálovatelných cloudů tak, aby firemní uživatelé měli možnost nabízet své služby rychleji a aby mohli podpořit růst svých tržeb.

Firmy chtějí podle Intelu při instalaci cloudu zejména flexibilitu a možnost volby. Navzdory vůli investovat do moderní softwarově definované infrastruktury (SDI) firmy zjišťují, že pokud by to měly dělat samy, byl by to složitý a časově náročný proces.

Intel se jim proto rozhodl usnadnit cestu novými procesory, SSD disky a řadou nových strategických partnerství, které mají podnikům umožnit nabízet nové služby v rozsahu a časovém rozpětí, které dříve byly k vidění pouze v nejvyspělejších veřejných cloudech.

Nové Xeony jsou připraveny na cloud

Nově představená rodina procesorů Intel Xeon E5-2600 v4 je vyrobena 14nm procesem a nabízí klíčové ingredience pro SDI včetně technologie Intel Resource Director, jež nabízí zákazníkům možnost přechodu na plně automatizované cloudy na bázi SDI, jejichž výsledkem je inteligentní distribuce, lepší využití a lepší servisní úrovně.

Nová rodina procesorů podle Intelu nabízí lepší výkon pro cloudové úkoly, přičemž oproti předchozí generaci nabízí o více než 20 % více jader a cache, podporuje rychlejší paměť a zahrnuje další integrované technologie pro urychlení širšího spektra pracovních úkolů na bázi serveru, sítě a úložných míst.

Dále byly přidány bezpečnostní prvky jako izolace pracovních úkolů, vynucování bezpečnostní politiky a rychlejší kryptografie – ty všechny přispívají k efektivnější ochraně dat.

Čtyři řady nových SSD

Intel dále představil nové SSD disky optimalizované pro rodinu procesorů Intel Xeon E5-2600 v4, firemní úložná zařízení a instalaci v cloudu. Řady Intel SSD DC P3320 a P3520 jsou vůbec prvními SSD společnosti Intel, která používají nejhustší technologii 3D NAND. Řada DC P3320 nabízí až pětinásobný nárůst výkonu oproti SSD pro SATA4 rozhraní.

Nové řady Intel SSD DC D3700 a D3600 jsou prvními SSD na bázi dual port PCI Express, které používají protokol NVMe. Dual-port přináší kritickou redundanci a ochranu proti selhání, čímž chrání data před ztrátou v kritických instalacích. Zákaznické systémy používající D3700 mohou dosáhnout až šestinásobného nárůstu výkonu oproti dnešním řešením SAS s dvojitým portem.

Channelworld_ozveny

Nová partnerství a iniciativy

V rámci iniciativy Intel Cloud for All investuje Intel do dalších hráčů v odvětví s cílem urychlit nástup cloudů na bázi SDI, optimalizovat klíčové technologie a nastavit odvětví tak, aby podporovalo instalaci standardizovaných a snadno instalovatelných cloudových řešení.

  • Intel spolupracuje s CoreOS a Mirantis s cílem dát dohromady dvě nejpopulárnější open source technologie, které by řídily kontejnerové aplikace a aplikace postavené na bázi virtual-machine. Spojení těchto dvou technologií do jediného řešení má cloudovým operátorům zjednodušit volbu a pomoci urychlit adopci cloudových řešení.

  • Společnosti Intel a VMware představily síť center excelence zaměřených na urychlení cloudových instalací. Centra budou podporovat optimalizace, urychlovat testování proof-of-concept a integrovat nejlepší postupy v oblasti kybernetické bezpečnosti ve spolupráci s Národním institutem pro standardy a technologie.

  • Cloud Native Computing Foundation (CNCF) a Intel představily největší cloudový testovací klastr na světě pro aplikace „zrozené v cloudu“. Klastr bude obsahovat více než 1000 serverových nodů na bázi Intel Xeon, které byly navrženy tak aby výrobcům poskytly příležitost testovat aplikace ve větším měřítku a nabídly efektivitu a portabilitu cloudových nativních aplikací i firemním uživatelům.

  • Intel rozšířil svůj program Cloud Builders tak, aby zahrnul případy využití SDI a urychlil optimalizaci ekosystému, který následně umožní zákazníkům plně využít distribuce a automatizace infrastruktury jako služby.

  • Nový program Storage Builder rovněž usiluje o urychlení využití úložných řešení nové generace, která jsou připravena na cloud, tím, že bude podpořena inovace větší integrací cloudového ekosystému. V současné době je v cloudových, úložných a síťových programech Intelu přes tři stovky členských společností.

Zdroj: Intel

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Eset: V březnu na sebe upozornil malware AsyncRAT, útočníci jeho prostřednictvím spustí i DDoS útok
Eset: V březnu na sebe upozornil malware AsyncRAT, útočníci jeho prostřednictvím spustí i DDoS útok
Cisco: Jen 3 % firem jsou odolná proti současným kyberbezpečnostním hrozbám
Cisco: Jen 3 % firem jsou odolná proti současným kyberbezpečnostním hrozbám
Monitory AOC do kanceláře i na doma
Monitory AOC do kanceláře i na doma
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?