Hlavní navigace

Intel na CES znovu představil svou vizi budoucnosti IT

8. 1. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Intel
Mezi představenými novinkami byly nové procesory Intel Core, miniaturní počítač Intel Curie pro chytré oblečení, biometrické ověřování identity True Key, 3D kamery Real Sense a mnoho dalšího.

Společnost Intel představila na veletrhu CES hned několik technologických novinek a iniciativ, mezi nimi například modul pro integraci počítačů do oblečení, nové možnosti možnosti využití kamery RealSense. Blízká budoucnost odvětví IT bude podle Intelu ve znamení integrace, miniaturizace a expanze do nových odvětví.

Nástup nové uživatelské zkušenosti s osobními počítači, inteligentními a propojenými zařízeními a revoluce v oblasti nositelné elektroniky nově definují vztah mezi spotřebiteli a technologií,” uvedl šéf Intelu Brian Krzanich.

Naším cílem je pomáhat prostřednictvím technologií Intel řešit reálné problémy a umožňovat takovou uživatelskou zkušenost, po níž uživatelé a firmy skutečně touží. Abychom však byli schopni toho dosáhnout, musíme podporovat další růst různorodosti a začlenění v celém technologickém odvětví,“ dodal Krzanich v souvislosti s iniciativou Diversity in Technology, která má investicí 300 milionů dolarů pomoci prosazení nejrůznějších menšin v IT.

Intel na CES kromě níže uvedených novinek představil i pátou generaci procesorů Intel Core (více o nich zde).

Počítač jako knoflík, chytré brýle a létající kamera

Brian Krzanich představil plány pro modul Intel Curie (na fotografii), drobný hardwarový produkt postavený na prvním specializovaném SoC od Intelu pro zařízení integrovatelná do oblečení. Modul by se měl na trhu objevit v druhé polovině roku, přičemž bude vybaven SoC Intel Quark SE, nízkoenergetickým rozhraním Bluetooth, čidly a dobíjením pro baterii.

Společnosti Intel a Oakley oznámily strategickou spolupráci v oblasti nositelné elektroniky. Oakley spolupracuje s Intelem na vývoji prémiových, luxusních a sportovních brýlí vybavených inteligentní technologií. Firmy mají v součanosti pracovat na inteligentním produktu, jenž by měl být uveden na trh v druhé polovině roku a měl by přispívat ke zlepšení výkonu sportovců.

Generální ředitel Intelu dále představil Nixie, vítěze soutěže Make it Wearable za rok 2014. Jde o vůbec první létající nositelné zařízení – v klidovém stavu se Nixie nachází na zápěstí v podobě náramku, po zapnutí vzlétne a vyfotí nebo natočí uživatele (video zde).

Konec hesel a nové možnosti v 3D tisku

Další novinkou, kterou Krzanich představil, je True Key. Jedná se o novou multifunkční aplikaci od Intel Security, jež má vyřešit problém s hesly. Aplikace používá osobnostní rysy, jako jsou obrys tváře nebo otisky prstů.

Technologii podporují operační systémy iOS, Android, Windows, Mac a všechny velké prohlížeče. V následujících měsících se True Key dodávat defaultně nainstalovaná v zařízeních od HP a Lenova a stane se součástí McAfee LiveSafe.

Šéf Intelu dále poznamenal, že ve stále větším počtu zařízení typu 2v1, tabletů, notebooků a all-in-one lze nalézt kamery Intel Real Sense, z nichž mnohé budou poháněny pátou generací procesorů Intel Core.

Společnost Ascending Technologies chce kamery Intel RealSense použít k vývoji inteligentních a bezpečnějších helikopterových dronů, zatímco iRobot spolupracuje s Intelem s cílem využít technologii pro vývoj inteligentních robotických platforem.

Channelworld_ozveny

Brian Krzanich během svého vystoupení uvítal na pódiu Diona Weislera, výkonného viceprezidenta divize HP pro tiskárny a osobní systémy. Weisler osvětlil, jakým způsobem HP pracuje na vývoji řešení pro 3D tisk. Novinka s názvem Sprout například umožní pomocí kamery Real Sense skenovat předměty a převádět je do datových formátů pro 3D tisk.

Zdroj: Intel, IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci