Hlavní navigace

Huawei P10 a P10 Plus přichází s trojicí fotoaparátů Leica a nejvýkonnějším čipsetem

27. 2. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Huawei
Společnost Huawei na MWC v Barceloně představila své nové vlajkové lodi - špičkové smartphony Huawei P10 a P10 Plus.

Model Huawei P10 je vybaven druhou generací duálního fotoaparátu, na jehož vývoji spolupracovala společnost Leica. Ta se nyní podílela i na vývoji předního fotoaparátu. Huawei P10 disponuje 5,1‘‘ FHD displejem s krycím sklíčkem Gorilla Glass 5, kapacitou baterie 3200 mAh a pohání ho nejnovější čipset Kirin 960.

Větší a výkonnější Huawei P10 Plus má displej o velikosti 5,5‘‘. Senzor otisku prstů se u Huawei P10 přesunul na přední stranu smartphonu a je skrytý pod hladkým sklíčkem. Chytrý senzor zároveň nahrazuje navigační hlavní tlačítko.

Trojice fotoaparátů Leica

Duální fotoaparát Leica 2.0 nově doplňuje i přední 8MPx fotoaparát s certifikací Leica. Hlavní fotoaparát disponuje 12MPx RGB (barevným) a 20MPx monochromatickým (černobílým) snímačem. Jak v barevném, tak v černobílém režimu lze pracovat s hloubkou ostrosti. Hlavní fotoaparát disponuje čočkami Leica s clonou f/2,2.

Huawei P10 Plus je vybaven pokročilejším duálním fotoaparátem, který disponuje dvojicí čoček Leica Summilux-H s clonou f/1,8 a lepšími optickými možnostmi.

3D detekční technologie pro portréty

Fotoaparát je nově vybaven řadou speciálních funkcí pro focení portrétu, jako je „3D detekční technologie“, která využívá více než 190 identifikačních bodů pro rychlejší a přesnější rozpoznání jednotlivých objektů. V rámci  výzkumu nejrůznějších tvarů obličeje a zabarvení pleti společnost vyvinula speciální snímací algoritmus pro portrétní fotografii. Přístroj automaticky bere v úvahu např. polohu a velikost nosu, „aby bylo světlo, stíny i barva na výsledné fotografii právě tam, kde být mají“.

Huawei P10 disponuje i mechanismem, který sleduje změny přirozeného osvětlení a automaticky upravuje fotografické nastavení. Přední selfie kamera například rozpozná, když se uživatel chystá fotit skupinové selfie a přepne do širokoúhlého módu.

Ve spolupráci s GoPro pak společnost Huawei nabízí „Highlights“ (nejlepší momenty), obrazovou technologii generující fotoalba nebo videopříběhy za pomoci řady bohatých šablon a pokročilých editovacích funkcí s integrovanou GoPro Quik aplikací.

Barevné varianty ve spolupráci s Pantone

Elegantní celokovové tělo Huawei P10 je 6,98 mm široké a bude k dispozici v několika barvách, které jsou výsledkem prvního mezioborového partnerství společnosti Huawei s Pantone Color Institute, světovou autoritou v oblasti barev. Výsledkem jsou dvě zcela nové barvy: v modrém a zeleném odstínu. Co se povrchové úpravy týká, designový tým Huawei představil kromě variant s pískovaným a leštěným povrchem i variantu upravenou poprvé s využitím inovativní metody diamantového broušení „Hyper Diamond-cut“.

Nejnovější čipset Kirin 960 a EMUI 5.1

Huawei P10 je osazen nejnovějším čipsetem Kirin 960. Nová nadstavba uživatelského prostředí EMUI 5.1 optimalizuje výkon a má řadu nových funkcí. Například Machine Learning Algorithm („samoučící“ algoritmus přístroje), který má přizpůsobovat chování uživatelů. Algoritmus na základě naučených zkušeností dokáže předvídat použití aplikací a spravuje paměť RAM tak, aby se nejvyužívanější aplikace načítaly rychleji. EMUI 5.1 je vybaven také Huawei Ultra Response, který zvyšuje plynulost při užívání zařízení.

Vysokokapacitní 3200mAh baterie podporuje technologii rychlého nabíjení SuperCharge (5V/4,5A), která zahrnuje také bezpečnostní mechanismus Huawei Super Safe 5-gate. Ten v reálném čase monitoruje napětí, proud a teplotu pro bezpečnější rychlonabíjení.

Huawei P10 i Huawei P10 Plus jsou vybaveny anténovým systémem 2×2 Wi-Fi MIMO.

Channelworld_ozveny

Cena a dostupnost

V České republice bude smartphone Huawei P10 dostupný od 31. 3. 2017 za doporučenou maloobchodní cenu 15 999 Kč. Huawei P10 Plus by pak v ČR měl být dostupný ve verzi se 128 GB ROM a 6 GB RAM za doporučenou maloobchodní cenu 21 999 Kč.

 

Specifikace Huawei P10

Specifikace Huawei P10 Plus

Rozměry

Výška: 145,3 mm; Šířka: 69,3 mm;

Hloubka: 6,98 mm; Váha: 145 g

Výška: 153,5 mm; Šířka: 74,2 mm;

Hloubka: 6,98 mm; Váha: 165 g

Displej

5,1” FHD, 2,5D efekt, Gorila Glass 5

5,5” WQHD, 2,5D efekt, Gorila Glass 5

CPU

Huawei Kirin 960

Octa-core (4x 2,4 GHz A73 + 4x 1,8 GHz A53)

Huawei Kirin 960

Octa-core (4x 2,4 GHz A73 + 4x 1,8 GHz A53)

GPU

Mali-G71 MP8

Mali-G71 MP8

Operační systém

Android 7.0

Android 7.0

Emotion UI

EMUI 5.1

EMUI 5.1

Paměť

64 GB ROM, 4 GB RAM

128 GB ROM, 6 GB RAM

Fotoaparát

Hlavní: Dual 12 MPx RGB, 20 MPx monochrom., f/2,2; hybridní zoom, hybridní auto-focus, OIS

Přední: 8 MPx, f/1,9

Hlavní: Dual 12 MPx RGB, 20 MPx monochrom., f/1,8; hybridní zoom, hybridní auto-focus, OIS

Přední: 8 MPx, f/1,9

Baterie

3200 mAh

3750 mAh

Zdroj: Huawei

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double