Hlavní navigace

Dell EMC spouští nový globální partnerský program, ocení hlavně aktivitu a iniciativu

10. 2. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: © imtmphoto - Fotolia.com
Nový Dell EMC Partner Program, který vznikl sloučením dosavadních programů Dellu a EMC, pokryje kompletní partnerský ekosystém výrobce a jeho hlavním cílem bude chránit a podporovat činorodé partnery se zájmem o rozvoj vzájemné spolupráce.

Společnost Dell EMC nemá jen nové vedení české podočky, ale také nový globální partnerský program. K 8. 2. 2017 došlo k dopředu avizovanému spuštění Dell EMC Partner Program, který vznikl sloučením dřívějších programů Dellu a EMC.

Ušlapaná cestička k vyšším úrovním

Jak bylo patrné již z dřívějších oznámení, nový program pokrývá kompletní ekosystém společnosti, od distributorů a OEM partnerů až po resellery, integrátory a poskytovatele služeb. Program je podle Dell EMC orientovaný především na iniciativní partnery, kteří projeví aktivní zájem o rozvoj vzájemné spolupráce.

Společnost má připravené rabaty a další odměny pro partnery, kteří projeví schopnost získávat nové zákazníky, budou poskytovat služby, účastnit se školení nebo prodávat kompletní portfolio. Dell EMC má zájem, aby partneři šplhali po žebříčku úrovní a odměny se jim budou zvyšovat s každou dosaženou příčkou.

Zvláštní zřetel bude věnován také partnerům, kteří projeví zájem o cloudová řešení. Platí to jak pro partnery, kteří se budou chtít věnovat hlavně této oblasti, stejně jako pro poskytovatele řešení, kteří budou chtít rozšířit své portfolio o cloudové varianty daných produktů. Pomoc výrobce má minimalizovat nutné investice.

Po vstupní úrovni Authorized následují úrovně Gold, Platinum a Titanium s přehlednými kritérii pro jejich dosažení. Společnost zároveň zavedla ještě elitní úroveň Titanium Black určenou pro skutečnou „smetánku“ mezi partnery. Této úrovně nelze dosáhnout splněním kritérií, partner do ní musí být pozván samotným výrobcem.

Ochrana investic pro zavedené partnery

Dell EMC dále zavádí program registrace obchodů a jednotná pravidla pro chování partnerů po celém světě. Tímto způsobem chce chránit aktivní partnery a předejít střetům při získávání zakázek. Aktivní partneři se kromě registrace mohou těšit i na výhodnější ceníky.

Kromě toho společnost spustila rozšířila program Line of Business Incumbency na kompletní portfolio divize Infrastructure Solutions Group. V praxi to znamená, že „inkumbenti“, tedy partneři se zavedenými vztahy se zákazníky, budou chráněni pravidly partnerského programu.

Výrobce předpokládá, že pokud takovým partnerům odpadne starost o investované prostředky, nebudou se bát dále investovat a rozvíjet svůj byznys se existujícími i novými zákazníky.

Partneři budou navíc mít možnost získat podobnou ochranu i v nových segmentech portfolia dané divize (úložiště, servery, sítě, zálohování, hyperkonvergovaná řešení aj.). Vše bude opět záležet na jejich aktivitě a iniciativě.

Konsolidace distribuce

Pokud jde o distribuci, Dell EMC zavádí program pro autorizované distributory zahrnující rabaty od prvního dolaru, kvartální přidělení prostředky pro rozvoj trhu, podporu růstu se zacílením na konkrétní partnery. Podmínkou získání, resp. udržení autorizované distribuce bude splnění několika kritérií včetně obratu a účasti na školení.

Současně s tím chce Dell EMC konsolidovat svou síť a soustředit se na globální distributory, kteří projeví zájem o další rozvoj spolupráce. Přitom si však chce ponechat i lokální distributory na úrovni jednotlivých států.

Jednotný partnerský portál

V rámci usnadnění spolupráce budou mít partneři k dispozici jednotný portál pro celý Dell EMC Partner Program. Jeho spuštění je plánováno na poslední únorový týden a partneři zde mají najít veškeré informace, nástroje a zdroje.

Channelworld_ozveny

Ačkoliv bude portál jednotný, podoba samotného rozhraní bude uzpůsobená úrovni a lokaci každého partnera, který zde kromě společných informací najde i například kritéria specifická pro trh, na kterém působí, a zdroje relevantní pro jeho konkrétní aktivity.

Zdroj: Dell EMC

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru