Hlavní navigace

Alternativní board chce českým podnikatelům otevírat oči

2. 8. 2014
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Myr Communication
Pravidelná setkání vybraných účastníků z vedení českých firem mají pomoci s rozhodováním a vedením společností. Devět z deseti současných členů TAB Boardu tvrdí, že poznatky z jiných odvětví jim pomáhají překonat ekonomickou stagnaci.

TAB – The Alternative Board má za cíl pomáhat podnikatelům rozvíjet jejich byznys. Na první pohled nejde o nový projekt pod sluncem. Přímou konkurenci zde však nemá.

TAB Board si vybírá do každého „boardu“ (kruhu účastníků) zájemce z řad majitelů/top manažerů firem napříč různými odvětvími. Pravidelně pak v uzavřeném kruhu diskutují své problémy, sdílejí zkušenosti a dávají si praktické rady a navrhují možná řešení.

Výběr má zajistit dostatečnou diverzitu podobně motivovaných účastníků. TAB Board má být určen především pro ředitele malých a středních firem, kteří nemají při rozhodování takovou oporu v dalším managementu, jako větší podniky.

Jako hlavní výhody uvádí Šimon Mastný, generální ředitel TAB Boardu CZ, získání více pohledů na věc od manažerů nekonkurenčních firem z různých sfér a přístup k praktickým radám, které dávají vlastníkům firem strategickou výhodu. Zda byly rady užitečné a jak probíhá jejich exekuce, si pak účastníci vyhodnocují při dalších setkáních.

Tím se TAB odlišuje od jiných platforem, které mají poskytovat rady podnikatelům, nebo je podporovat. Další výhodou TAB Boardu, který celosvětově funguje od roku 1990 a má historicky 15 000 členů (3 000 aktivních), je databáze zkušeností a dříve řešených problémů účastníků, kde lze vyhledávat další rady.

Za účast v boardu se platí měsíční poplatek, kromě samotných setkání TAM Board zajišťuje také individuální koučinky a konzultace s nástroji pro strategické řízení. V ČR zatím fungují dva boardy po zhruba 10 účastnících.

Čeho si účastníci cení?

Z průzkumu mezi 619 členy z USA, Velké Británie a Německa vyplynulo, že si účastníci nejvíce cení přístupu ke zkušenostem z řešení obdobných problémů, nezávislého pohledu na silné slabé stránky svého byznysu, vytváření strategie pro dosažení podnikatelských úspěchů, pomoci při získání větší zodpovědnosti a plnění úkolů či praktickou využitelnost rad a doporučení.

Celkem 92 % členů uvedlo, že jim poznatky z jiných odvětví (tedy od jiných účastníků) pomáhají lépe se rozhodovat při své podnikatelské činnosti.

Reálný přínos se nejlépe vyjadřuje finančně. Ze členů TAB jich 88 % v průzkumu uvedlo, že se jejich zisk v roce 2013 zvýšil. Jen o pár procent účastníků méně (84 %) pak letos očekává nárůst obratu. Nové zaměstnance loni nabralo 44 % členů TAB Boardu.

Čeští podnikatelé s nostalgií vzpomínají na období před rokem 2008 a čekají, kdy se zlaté čas opět vrátí… Je nutné si přiznat, že tyto časy jsou nenávratně pryč, a přijmout fakt, že podnikatelské prostředí bude již jenom náročnější,“ uvedl Šimon Mastný s odkazem na roky krize a potřebu hledání nových východisek.

Channelworld_ozveny

V případě zájmu o kontakt na Šimona Mastného ze společnost TAB Board CZ se obraťte na channelworld@idg.cz.

The Alternative Board založil v roce 1990 v USA Allen Fishman a v současné době TAB poskytuje služby podnikatelům ve Spojených státech, Velké Británii, Kanadě,  Mexiku, Irsku, na Novém Zélandu a v Německu. Začátkem roku 2014 vstoupila společnost na český trh pod názvem TAB Board CZ.

Zdroj: Tab Board, ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů