Hlavní navigace

ThinkPad X1 už není jen Carbon, Lenovo rozšiřuje nabídku o nová zařízení

19. 2. 2016
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: Lenovo
Společnost Lenovo letos představila nově rozšířené portfolio podnikových mobilních zařízení ThinkPad X1. K supertenkému byznysovému ultrabooku X1 Carbon se pridala konvertibilní Yoga, Tablet, All in One ThinkCentre i nový monitor ThinkVision

Řada Lenovo  ThinkPad X1 se v roce 2016 rozrostla také o adaptabilní ThinkPad X1 Tablet s modulárním designem, konvertibilní notebook ThinkPad X1 Yoga s prvním OLED displejem na světě a ultrabook ThinkPad X1 Carbon, který je tenčí a lehčí než jeho předchůdci.

Uživatelé stolních počítačů navíc osloví nový All-in-One počítač ThinkCentre X1, se kterým Lenovo míří do kanceláří hledajících design i výkon.

Modulární konstrukce zařízení ThinkPad X1 Tablet nabízí něco, co zatím jiní výrobci tabletů nenabídli – přidávání funkcí prostřednictvím volitelných modulů. Modul Productivity zvýší kapacitu baterie až na celkových 15 hodin. Modul Presenter obsahuje miniaturní projektor a HDMI port a modul 3D Imaging s jeho Intel RealSense kamerou směřující dozadu.

Lenovo ThinkPad X1 Tablet

Zákazníkům, kteří hledají něco více než ultrabook, můžete nabídnout konvertibilní zařízení ThinkPad X1 Yoga, které při tloušťce necelých 17 mm váží 1,27 kg. Je to zároveň první konvertibilní notebook na světě nabízející volitelný Samsung OLED displej s rozlišením 2K. Kromě patentované klávesnice Lift and Lock, která v režimu tabletu stáhne klávesy do těla zařízení, má X1 Yoga také aktivní pero pro snadnější práci s dokumenty a rychlejší psaní poznámek.

Lenovo ThinkPad X1 Yoga

Nejlehčí 14palcový byznysový ultrabook na světě ThinkPad X1 Carbon má svého nástupce, který je nyní ještě tenčí, lehčí a výkonnější. Svým uživatelům nabízí také řadu vylepšení jako je široký výběr volitelných typů displeje, zvýšená kapacita operační paměti i úložného prostoru či lepší konektivita. X1 Carbon přitom i s touto výbavou váží 1,18 kg.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Nároční uživatelé si u nové řady produktů ThinkPad X1 mohou vybírat výkon, konektivitu a zabezpečení podle svých potřeb:

  • Až 1TB rychlé PCIe SSD úložiště Samsung NVMe, které v porovnání s běžným SATA SSD diskem nabízí až dvojnásobnou rychlost zápisu
  • Qualcomm Snapdragon X7 LTE modem s podporou 4G LTE Advanced Carrier Aggregation pro rychlost stahování až 300Mb/s
  • Bezdrátové dokování WiGig
  • Dotyková čtečka otisků prstů a bezpečností čip Trusted Platform Module (TPM)

Odolnost konstrukce zařízení z rodiny ThinkPad X1 vyzkoušelo Lenovo více než dvěma stovkami zátěžových testů.

Značkové příslušenství ThinkPad X1

K řadě produktů ThinkPad X1 můžete nabídnout také značkové příslušenství, navržené pro potřeby vytížených profesionálů, a navýšit si tak marži. Pro práci na cestách prodáte například myš ThinkPad X1 Wireless Touch Mouse s kompaktními rozměry, nízkou váhou a duálním režimem používání. Lze ji totiž používat jako klasickou myš, nebo otočit a využít integrovaný touchpad pro snadnější prezentování.

Příslušenství Lenovo ThinkPad

Sluchátka ThinkPad X1 In­‑Ear Headphones optimalizovala společnost Dolby speciálně pro řadu X1. Jsou vybavena duálními měniči s cílem zlepšit kvalitu telefonických hovorů, přehrávané hudby a filmů.

Pro přenášení notebooku X1 Carbon či X1 Yoga se bude hodit pouzdro X1 Sleeve s vnitřní úpravou soft­‑touch a snadno otevíratelnými magnetickými klapkami. Zákazníky, kteří jsou často na cestách, zaujme síťový adaptér ThinkPad 65W Micro Adapter, který je o 58 procent menší a o 50 procent lehčí než standardní verze.

Nové PC a monitory Think pro pracovní stůl

All-in-One počítač ThinkCentre X1 díky svému 11 mm tenkému rámečku přestavuje jeden z nejtenčích stolních počítačů. Prémiový antireflexní displej s úhlopříčkou 23,8 palců poskytne jasný obraz prakticky z libovolného úhlu pohledu.

I přes své tenké tělo je však ThinkCentre X1 zkonstruován tak, aby odolával nánosům prachu, což je nejčastější příčina selhání hardwaru u stolních počítačů. ThinkCentre X1 obstál v osmihodinovém testu v prachové komoře simulující deset let pobytu v kancelářském prostředí.

Lenovo ThinkCentre X1

7,5mm tenký monitor ThinkVision X1 je první monitor na světě, který získal certifikaci TUV Eye­‑Comfort. Kromě 27palcového bezrámového UltraHD antireflexního displeje nabízí ThinkVision X1 bohaté možnosti připojení, jako je například USB port typu C, který se perfektně doplňuje s tabletem ThinkPad X1.

Ceny a dostupnost

Nový tablet ThinkPad X1 Tablet bude na českém trhu dostupný od poloviny února 2016 za cenu od 49 990 Kč včetně DPH.

Notebook ThinkPad X1 Yoga bude dostupný od poloviny února 2016 za cenu začínající na 53 990 Kč včetně DPH. Model s OLED displejem bude dostupný v průběhu druhého čtvrtletí roku 2016, jeho cena zatím nebyla stanovena.

Nový Ultrabook ThinkPad X1 Carbon nabídnete od poloviny února 2016 za cenu od 42 990 Kč včetně DPH.

Stolní počítač ThinkCentre X1 AIO bude na českém trhu dostupný od poloviny února 2016 za cenu začínající na 31 290 Kč s DPH.

Monitor ThinkVision X1 nabídnete až v průběhu druhého čtvrtletí roku 2016, jeho cena zatím nebyla stanovena.

Channelworld_ozveny

Příslušenství Lenovo řady X1 bude na českém trhu dostupné od února 2016.

Zdroj: Lenovo

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně