Hlavní navigace

Fresh 2016: Nejčerstvější technologické tipy z Distree EMEA

29. 2. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Upright
Na monackém pódiu, kde se poprvé představily světu značky Fitbit i GoPro, se ukazují další hvězdy a hvězdičky spotřební elektroniky. Byli jsme při tom.

Konzultační skupina Sightline vybírá zajímavé technologie, které si razí cestu na trh. Jednou ročně je prezentuje na svém vystoupení Fresh, které je součástí konference Distree EMEA v Monaku.

Ačkoliv řada z těchto mladých nadějných výrobců ještě po Evropě nemá vybudované distribuční kanály, už své dodavatele hledají. Hledáte nové značky? Tyhle by vám měli podle Sightline přinést možný růst.

Chytré švihadlo Smart Rope

Joen Choe, prezident Tangram America, předvedl své švihadlo Smart Rope s LED žárovkami. Každý přeskok započítá a zobrazuje na blikajících led žárovkách řetězených podél přeskakované šňůry. Sesbírané data o cvičení přitom automaticky posílá do smartphonu.

Solárně napájená žárovka Waka Waka

Na českém a slovenském trhu asi moc slávy neužije. Zakladatel Camille van Gestel představil LED svítilnu, která se napájí přes solární články. Cílí především na rozvojové trhy, které nemají dostatek el. energie. Za 1,5 dne na slunci se interní baterie nabije pro 150 hodin svícení. Energii lze použít i pro nabíjení smartphonů. Na trh brzy vyjde i verze s větší kapacitou a rychlejším napájením.

AllDock - dokovací stanice pro mobilní zařízení

Klemens Dittrich, CEO Alldocku, redakci zásadně neoslovil. Na trh přináší „dřevěnou krabici“, do které naskládáte všechny své tablety, smartphony a chytré hodinky a můžete je nabíjet z jednoho místa bez změti kabelů na stole. K dispozici je však i plugin pro bezdrátové nabíjení.

AllDock

Počítadlo zapojení na sociálních sítích FlapIt

Marc Mühlenbach, CMO, představil kuriózní počítadlo lajků a sdílení na sociálních sítích (FaceBook, Twitter a dalších devíti platformách). Na analogovém displeji přes bezdrátovou synchronizaci ukazuje  aktuální stav zapojení uživatelů.

Powerbanka se čtečkou karet a organizátorem kabelů Qiub  

Tohle příslušenství 3 v 1 představil  zakladatel Kresimir Secak. Kapesní powerbanka se čtečkou karet a a organizátorem kabelů umožňuje nabíjení zařízení a současné dobíjení vnitřního akumulátoru. Uživatel tak může s jedním „kabelem“ přes noc nabíjet smartphon a doplňovat záložní kapacitu na další den.

Bezdrátově stohovaný reproduktor Aifi

Malý přenosný reproduktor, který lze stohovat snadno přiložením na sebe, představila Lynn Dreierbakken. Data se přenášejí přes Bluetooth. Chcete silnější zvuk? Stačí na reproduktor přiložit další kus.

Chytrá domácí váha Mo.

Chytrá domácí váha, která dokáže navíc měřit BMI, množství tuku/svalů a další informace a na jejich zakladě analyzovat zdravotní stav v reálném čase zaujme i svým designem. Navrhl jí bývalý designer společnosti Apple.  Připojuje se přes bluetooth nebo Wi-Fi a na baterii vydrží až šest měsíců.

Chytrá osobní váha Mo.

„Hlídač rovných zad“ UpRight

Tuto chytrou nositelnou elektroniku jste ještě rozhodně neviděli. Spoluzakladatel Ori Fruhauf předvedl, jak se malá vanička snadno „přilepí“ na bedra a hlídá člověka, aby stál/seděl rovně. Uživatele upozorňuje jemnou vibrací, že se má narovnat (129 dolarů).

Hlídač věcí TrackR

Christian Smith, prezident a spoluzakladatel, prezentoval zařízení velikosti žetonu, který umožňuje rychle najít klíče, peněženku, nebo kteroukoliv jinou věc díky vysílání svých souřadnic (podle GPS). Jakmile se žeton ztratí z BT dosahu spárovaného smartphonů upozorní majitele o své poloze. Pokud se lokalita změní, pomáhají žeton zaměřit jiný uživatelů TrackeRu, kteří žeton zaregistrují ve svém okolí (crowdsourcing). Stlačením žetonu můžete rozeznít opačně i ztracený smartphone.  Koncová cena za jeden kus Trackru je 29,99 eur, za dva 49.99 euro, a balení čtyř nabídnete za 89,99 eur.

Channelworld_ozveny

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně