Hlavní navigace

ChannelWorld Awards oceňují IT distributory a výrobce roku 2016

14. 2. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Desátý ročník volby IT distributorů roku, kterou spolu s volbou IT výrobců roku zastřešuje vydavatelství IDG pod hlavičkou ChannelWorld Awards, má vítěze. Kdo si podle podrobného hodnocení obchodních partnerů zasloužil vítězná ocenění?

Kombinované hodnocení prostřednictvím on-line ankety, do které se zapojilo 1404 hlasujících z 1117 firem/1144 firemních poboček, a kvalitativního průzkumu mezi 304 respondenty z 274 společností dalo vzejít ICT distributorům a výrobcům roku 2016. Historicky 10. ročník dotazování pořádá pod hlavičkou ChannelWorld Awards časopis ChannelWorld z vydavatelství IDG, který data sbíral od září 2016 do ledna 2017.  Metodickým garantem zpracování výsledků je pátým rokem výzkumná společnost IDC.

V kategorii Broadline distributor roku 2016 zvítězila společnost AT Computers a.s. Kategorii Distributor s přidanou hodnotou roku 2016 tentokrát ovládla společnost Avnet s.r.o. a ocenění Specializovaný distributor roku pro rok 2016 náleží společnosti KRUP s.r.o.

Na Slovensku hlasující obchodní partneři zvolili jako Broadline distribútora roka 2016 společnost AT Computer, s.r.o. a titulem Distribútor s pridanou hodnotou roka se může pyšnit ASBIS SK spol. s r.o.

Z průměrného hodnocení výrobců známkou vzešli vítězové jednotlivých produktových kategorií:

 

Prezentace s kompletními výsledky ChannelWorld Awards 2016 ke stažení.


Metodika volby

Metodika hlasování prošla v 10. ročníku výraznou obměnou. Abychom získali hlubší vhled do preferencí resellerů ICT a vnesli do hodnocení distributorů a výrobců kvalitativní stránku, přepracovali jsme část ankety na podrobnější průzkum,“ uvedl Jan Mazal, šéfredaktor ChannelWorldu a projektový manažer ChannelWorld Awards.

Broadline distributory volili obchodní partneři skrze on-line anketu na www.distributor-roku.cz, přičemž vždy vybírali jednoznačného vítěze ve třech oblastech na obchodní spolupráci: Nejlepší sortiment a dostupnost zboží; Nejlepší komunikace v rámci obchodu, akcí, školení; Nejlepší online B2B portál.

Ostatní kategorie (Specializované distributory, Distributory s přidanou hodnotou a Výrobce roku v řadě produktových kategorií) ohodnotil vzorek resellerů z ČR a SR skrze asistované PC/telefonické dotazování.

Kvalitativní dotazování poskytlo vhled, jak konkrétně obchodní partneři hodnotí své distributory v oblastech:

  • Produktové portfolio (šíře, dostupnost produktů);
  • Předprodejní podpora (komunikace a spolupráce při řešení nového obchodu); Platební podmínky;
  • Poprodejní/technická podpora;
  • Partnerská setkání a školení;
  • Webové stránky/portál.

Výrobcům dávali respondenti vždy souhrnnou známku jako hodnocení obchodní spolupráce za předchozí rok.

Kromě toho kvalitativní průzkum zjišťoval, u kolika distributorů reselleři nakupují, do kterých partnerských programů jsou zapojení a které jim vyhovují nejvíce, jak hodnotí jednotlivé oblasti podpory v programech, které obchodní pobídky jsou pro ně nejlákavější a jaký je jejich výhled na další rok.

ChannelWorld oznámil výsledky ankety na slavnostním vyhlášení, které se uskutečnilo 14. 2. 2017 za účasti výkonných zástupců oceněných výrobců, distributorů a IDC jako metodického garanta.

Channelworld_ozveny

Partnerem kvalitativního průzkumu se staly (v abecedním pořadí) společnosti 100Mega Distribution, ABC Data, Asbis CZ, Asbis SK, Arrow ECS, Avnet TS v ČR, Avnet TS v SR, Canon, Comguard, DNS, eD system Czech, Epson, Eset Software, i4wifi, IS4 Technologies, Kaspersky Lab, Lenovo, PCV Computers, Veracomp, Westcon a Zebra Systems.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?